måndag 23 juli 2012

De tre bästa veckorna i mitt liv!

Nu är jag hemma igen!
Jag trodde aldrig att jag skulle skriva det här men Bournemouth var de tre bästa veckorna i mitt liv. Det är helt sjukt att det redan ar slut, tre veckor brukar släpa sig fram de här gick fort som vinden. Det värsta var att lämna alla fina personer som mat träffat och att lämna familjen man har bott hos i tre veckor.

Jag har lämnat England med massor av nya upplevelser och erfarenheter som jag aldrig kunnat få om jag hade varit någon annan stans i Sverige.
Jag har lärt mig att prata med folk som inte pratar svenska, jag har lärt mig att lita på att jag kan nog mycket engelska för att kunna prata med en engelsman.

måndag 16 juli 2012

Tre nätter kvar

Nu är det bara tre nätter kvar att sova i de här hårda sängarna. Men jag skulle kunna sova på golvet nu om jag fick stanna för det, golvat är faktiskt lika mjukt som sängen eftersom det är såna äckliga heltäckningsmattor på golvet.

Idag var det den sista riktiga skoldagen, i morgon kommer vi att ha prov och på onsdag diplom utdelning. Det kommer att kännas konstigt att åka hem till vardagen, sommarlovet och sängen! Jag har ju inte varit "ledig" än på sommarlovet, jag har gjort något hela tiden. Jag har inte varit hemma och slappat i soffan framför TVn, jag har inte ens tittat på tv på tre veckor, Jag har ingen aning om vad som hat hänt i Sverige, så det får bli en överraskning på fredag.

Jag blev även ett par skor rikare idag, jag köpte nämligen ett par converse, för nästan halva priset av vad de kostar i Sverige, inte dåligt. Skor och smink är jätte billigt här. Så jag kan rekomedera att ni köper sånt när ni är här.

Igår kom vi äntligen iväg till Stonehenge, det var inte som jag trodde att det skulle vara men det var bra.
Efter att ha kollat på stenarna och gått en guidad tur åkte vi till Sailsbury. Dör köpte jag en jeans skjorta och ett linne.

Provpackade väskan förut ock konstigt nog har jag mindre saker nu än när jag åkte och jag har shoppat, det går inte ihop, ska även få låna en får imorgon och se om väskan håller vikten, den får väga 23 kilo, och på vägen hit vägde den 19 kilo, jag är inte riktigt säker på att jag kommer att klara det, men man får ha 8 kilo i handbagaget så vi får se hur jag gör.

torsdag 12 juli 2012

2012.07.12

Nu är det bara en vecka kvar här i Bournemouth. Det har gått väldigt snabbt, men det har varit kul!!

Även om jag har en vecka kvar så har jag lärt mig mycket redan nu. inte så mycket engelska som jag hade hoppats på än så länge men jag har som sagt en vecka kvar.

En av sakerna är att man ska vara nöjd med vad man får att man inte ska klaga, att vi faktiskt har det bra mot andra, i andra delar av världen. Man ska inte klaga på vädret eller skoskav när det är många som har det mycket sämre. Man ska ju inte klaga när man fått åka iväg på en sån här resa som inte var billig.
Om man ska klara sig själv ska man inte klaga på att allt är tråkigt.
En annan sak som är väldigt viktig som jag har lärt mig är att ta vara på mig själv. Här har jag ingen som kan säga till mig vad jag ska göra så  jag måste bestämma vad jag ska göra och om det är att bra val eller inte.

Men i alla fall, morse ringde klockan vid halv 7, jag gick upp kvart i 7 och gjorde mig i ordning och åt frukost, som vanligt var jag klar 45 minuter innan bussen gick så jag satte mig i solen i en halvtimme, för det var faktiskt sol i morse. Igår efter skolan var jag i solen i 2 timmar.
På skolan hade vi lektioner, okej ska jag vara ärlig så har jag inte lärt mig någon engelska på lektionerna och jag har dåliga engelska betyg hemma i Sverige.
Efter skolan hade vi crazy mini golf, det var inte alls grazy, och man blev jätte blöt eftersom det regnade, nu har jag verkligen fått upplevt brittiskt väder.
När jag kom hem frös jag så jag gick och la mig, och konstigt nog somnade jag, jag brukar inte somna på dagen.
Sen åkte jag in till Bournemouth för att vi skulle ha aktiviteter, men det blev inställt p.g.a. regnet, jag älskar regn!!
Nu ska vi snart sova!

Här är två bilder från London, jag skulle ha laddat upp fler men jag det funkade inte...


tisdag 10 juli 2012

Skola

Sitter och väntar på att kunna åka till skolan.

Vi bor utanför Bournemouth så vi måste åka buss 20-30 minuter för att komma till centrum.

Idag ska vi ha sports day, jag känner verkligen inte gör sport idag, jag har dragit på mig en förkylning så vi får se hur det går med det.
Dem flesta har blivit förkylda så vi har kommit fram till att det är ett virus som biter på sts elever.


lördag 7 juli 2012

Stone Henge

Idag skulle vi egentligen åkt till Stone Henge men det blev inte så eftersom bussbolaget hade missat att boka buss åt oss svenskar. Som kompensation för att vi inte fick åka dit bjöd sts på fika och på bio.
Vi gick på Spider Man i 3D, jag hade faktiskt tänkt att gå på den bion, vad bra att det var den som vi gick på.

När bion var slut gick vi lite i affärer, de flesta sakerna är billigare här än hemma, så jag köpte två omgångar lösnaglar och ett födelsedagskort till Anna som fyller år på Måndag. Anna, om du läser det här nu så kan du ignorera att du läst det här så blir kortet en överraskning.

Sedan gick vi till ett café där det stod att vi hade Wi-Fi, men det gjorde det inte, men där köpte vi i alla fall en choklad grej. sedan satt jag, Alice, Matilda, Mikaela och Frida och pratade i två timmar.

Nu är jag hemma och har just ätit mat, och förbereder inför London, laddar ner lite musik till spotify i mobilen, så jag ska något att lyssna på de sex timmarna som jag ska åka buss i morgon. Jag hoppas verkligen att det inte blir mycket trafik i morgon då kanske det blir någon timmes kortare resa.

I morgon ska vi bara gå på en visning av London, och nästa vecka ska vi få shoppa!!

tisdag 3 juli 2012

Provet!

Idag tog jag in bussen vid 11 och gick till Primark. På Primark köpte jag mig ett linne och en klocka så jag inte ska behöva kolla på mobilen hela tiden.
Vid kvart över tolv skulle vi samlas på torget för att gå till skolan, när vi kom fram till skolan, eller det vin trodde var skolan så åt vi vår mat. Väl där så fick vi reda på att vi var fel och att vi var tvugna att gå någon annan stans.

När vi äntligen kom fram till skolan gjorde vi provet för att få reda på vilken klass vi ska gå i, i morgon. det var helt okej, på slutet var det svårt.
Efter det gick jag Frida och Mikaela och köpte Ben&Jerry Milksahe

På kvällen hade vi Crazy Games med spanjorerna, det var Crazy. Vi lärde spanjorerna fågel dansen och de lärde oss Macarena.

måndag 2 juli 2012

Igår och idag!

Igår gick vi upp vid halv sju och gjorde i ordning oss och åt frukost. Vi fick jätte söta flingor och mjölk och lingongrova som Anna har tagit med från Sverige.
Vi tog bussen till torget och möttes där och gick på Town Walk.
Sedan gick vi och kollade runt i Bournemouth, vi hittade en jätte billig klädaffär men jag hade inte några pengar med mig så jag kunde inte köpa något.
På eftermiddagen gick vi hem till Victor och Johan dem enda två svenska killarna som är med på språkresan.
de bor i ett enormt hus där det finns 14 toaletter och de har en hel våning för sig själva.
När Anna och jag skulle gå hem så tog vi fel buss så vi kom någon helt annan stans än hem, så vi var tvungna att fråga busschauffören om var vi var. Så till slut kom vi i alla fall hem.
Vid halv 8 var vi tvungna att vara tillbaka i stan igen gör att vi skulle leka get to known games. Jag minns bara hälften av alla namn.
När vi var klara med det gick vi ut och gick lite sedan tog vi bussen hem, här hemma fick vi toast som var väldigt goda, hon är väldigt bra på att laga mat.







Idag skulle vi vara på torget vid halv 10 för vi skulle till Bath, en liten stad två timmar med buss från
Bournemouth. Där fick vi gå själva, och såklart gick vi till affärerna som finns i Sverige. alltså McDonald´s och H&M.
På donken åt vi mat, jag fick ingen leksak i min Happy Meal, jag som ville ha en sån leksak som Frida fick, haha.
På H&M gick vi runt och provade hattar, vi hittade en hatt som passade Victor perfekt, en stor solhatt.
På vägen hem från Bath fick Jag en ny kompis; Matilda, hon är från Skåne så jag har börjat att tänka på skånska nu, så irriterande.
Jag och Matilda gick till en italiensk restaurang förut och kollade på matchen, Spanien vann!! men på restaurangen var man tvungen att hejja på Italien, så vi var tvungna att dölja vår "glädje" när Messi gjorde det 3-0 målet.