torsdag 26 april 2012

Brev från STS

Under veckan  fick jag ett brev från STS det var bland annat en ABC handbok som det stod många bra saken i som jag kan ha nytta för under språkresan.
Jag läste igenom den ganska fort.

När man får brev eller mail från STS blir man mer och mer nervös inför språkresan, och undrar hur det ska gå...
Man undrar också vilken värdfamilj man får och hur man trivs med den, och vad som händer om man inte trivs. Det skulle ju kännas jätte konstigt om man inte trivs med familjen man hamnar i, och kännas fel att sedan byta familj.
Kompisar som har åkt förut har har sagt att familjerna är jätte snälla och tillmötesgående, så det är ju bra.

Jag såg förut att det bara är ca 2 månader kvar tills jag ska åka det är ju helt sjukt att det är så kort tid kvar till att jag åker och ska klara mig själv i tre veckor, utan att någon tvättar och gör andra saker åt mig. Utan jag kommer att få göra allt det själv. Jag tror att det kommer bli en utmaning att sköta sig själv.

En annan sak jag har tänkt på är att jag kommer inte få plats med alla kläder och andra saker i resväskan när jag åker hem. När man åker dit är kläderna bra vikna, men jag är inte alls bra på att vika kläder så de kommer att bli jätte stora när jag åker hem. Så jag har kommit fram till att jag måste skaffa mig vakumpåsar som jag ska ha kläderna i när jag åker hem så det tar mindre plats.

tisdag 24 april 2012

Svar...

Omg du förstår inte hur glad jag blev när jag läste det här, du skrev exakt vad jag tycker. Men jag behöver lite hjälp för att jag har fått lite panik på de sista dagar när jag tänkte på hur länge det är kvar till resan och jag behöver verkligen att någon ger mig tips på hur jag ska lugna mig ner. Jag åker utan nån vänn och jag är väldigt nära på avboka.. Snälla hjälp!!!

Jag har också varit nära att avboka flera gånger. Men då tänkte jag på hur många upplevelser jag kommer ha när jag kommer hem till Sverige igen. Sånt som jag kan tänka på när det är en regnig och grå oktoberdag.

En annan anledning till att jag inte avbokade var att jag vet kommer få nya vänner för livet. Jag har flera kompisar som har varit iväg på språkresa och berättat om alla nya vänner och upplevelser de fick under språkresan.

Man får också läsa sig att ta ansvar och klara sig själv, det är en bra förberedelse innan man flyttar hemifrån.

Om jag hade skulle jag ha avbokat skulle jag ha tänkt: jag kunde ha varit bättre på engelska än vad jag är nu när jag sitter på en engelslektion i en tråkig sal i skolan.

Det finns så många mer fördelar än nackdelar med att åka på språkresa. Jag vet att jag kommer länkta hem under språkresan. Jag tror att alla kommer att göra det någon gång, har jag rätt? Men jag vet att jag kommer att klara det, om man inte tror på sig själv lyckas man aldrig, så tro på dig själv.

onsdag 18 april 2012

Bournemouths Facebook Sida

Jag är just nu inne på STS facebook sida och skaffar några kompisar så jag känner någon lite innan jag kommer till Bournemouth.
Det är faktiskt ganska praktiskt att de har en sådan sida så att ungdomarsom ska på språkresa kan lära känna varandra innan de åker, för de som åker ensama utan någon kompis.

Jag har sjäv hittat flera som ska till Bournemouth samtidigt som jag som jag har blivit vän med på facebook och lärt känna dem lite. Så det är bra. 
För att komma till Bournemouths facebook sida klicka här.

tisdag 17 april 2012

Lite om hur jag tänker om språkresan

Jag tänker berätta varför jag tänker åka till just Bournemouth.

I sommras fick jag en katalog hem i brevlådan. Där stod det om olika språkresor. Jag blev jätte sugen på att åka ensam utomlands och så. Men det var inte förän i slutet på november jag kom och tänka på att jag verkligen ville åka. Så några dagar innan nyår bokade jag min resa.

Jag valde Bournemouth för att de har i snitt  8 sol timmar om dagen, och jag vill åka till något ställe där det är soligt och varmt eftersom stor del av sommaren i Sverige är regnig, och jag ville vara säker på att få några timmar sol under sommaren.

Jag har inte bokat varken Explorer Pass eller Beach Volleyboll. Jag har hört av andra som har varit i väg att det varit massor av aktiviteter fast man inte bokat någon "fritids aktivitet" så jag hoppar över det denna gången.

Jag har varit inne på Facebook sidan som sts har och skaffat mig några vänner som ska åka samtidigt som jag. Men jag hoppas att lära känna mer folk där borta.

Jag hade egentligen bokat Classic, alltså att få gå i skola med andra svenskar, men det var gör få svenskar som skulle med så sts ringde till mig och sa att jag fick gå international istället. Då går man i skola med ungdomar från andra länder. Med jag hoppas att det blir bra med international.

Det jag är lite rädd för är att jag kommer länkta hem. Men jag vet ju att resan bara är tre veckor av mitt liv sedan kan jag vara hemma och jag vet ju att jag kommer att klara det.

Ja, det var lite om hur jag tänker om min språkresa till sommaren!

måndag 16 april 2012

Språkresa!

Hejsan!
Jag heter Marie och jag ska på språkresa till Bournemouth den 29/6 till den 19/7 till sommaren. Så här kommer jag att blogga om min språkresa m.m.